Busserolles en omgeving, prachtig stukje Frankrijk 

PIEGUT-PLUVIERS  Dordogne-Aguitaine
Veel Nederlanders en Engelsen wonen in deze prachtige omgeving ( afstand Busserolles- Piegut is 8 km)
Wil je dus op woensdagochtend "echt frans" horen spreken moet je vroeg (8.30 uur) op de markt aanwezig zijn. Vanaf 11.00 uur hoor je Nederlands en Engels spreken.
Ook de "toren van Piegut is een bezichtiging waard! Gebouwd voor  Richard Leeuwenhart in 1199.
Rond de toren wordt menig festiviteit georganiseerd ( le quartorze juillet, het feest van de fransen, met vuurwerk aan het einde van de avond. Jazz avond is ook erg populair.
Piegut-Pluviers een stadje met 1215 inwoners in het arrondissement Nontron.
De opp. bedraagt 18.11 km2 en er is een bevolkingsdichtheid van 68/km2 .
Piegut is het meeste bekend door zijn geweldige, grote markt: de 2 na grootste van de Dordogne.
Iedere woensdagochtend is het heerlijk om even tijd te nemen en de markt te bezoeken.
Van verse groente ( uit eigen tuin of van de groenteman) tot CD's,  van schoenen tot tafelkleden,
van sieraden en kleren tot olijven, van kip aan het spit tot groente plantjes, van zeepjes tot levende have,je kunt het bijna zo gek niet opnoemen of het is op de markt te vinden.

Dit betekent dat het er altijd gezellig druk is en in de zomers zelfs meer dan druk! Na de boodschappen kun je lekker een kopje koffie( al dan niet met taart) of thee drinken bij "le  sense de la terre". Een prachtige theehuis met binnentuin en  uitzicht op de drukte van de markt ,een ware aanrader. Ook bij "café des sports" is het heel gezellig, een groot terras buiten en om je heen de gezellige drukte van de markt.Piegut heeft leuke winkeltjes, een grote apotheek, een bibliotheek, een groepspraktijk voor huisartsen, een tandarts een grote "intermarché", kortom alles wat een mens nodig heeft "om te leven".
Ook is het er absoluut mooi wonen. Grote en kleine huizen, hele grote en iets kleinere tuinen, leuke straatjes. Absoluut de moeite waard.
Prachtige wandelroutes in en rond Piegut liggen voor u klaar bij het V.V.V. Van kleine afstanden ongeveer 4/5 km tot lange afstands wandelingen ( 25 km) Ook voor liefhebbers van fietsen is het hier goed toeven
Er zijn veel routes uitgezet die langs de mooiste plekken van de omgeving komen.
Met het vliegtuig hier naar deze streek komen is ook geen probleem. In limoges en Bergerac en Bordeaux
zijn vliegvelden met autoverhuur, zodat voor een "klein prijsje" ( op tijd boeken bij KLM, Transavia of Rijanair) u een weekje of langer kunt genieten van al het fraais en heerlijkheden uit de omgeving .

boeken: telefoonnummer 0033-553-568570.

Terug naar de site: www.petits-fours.fr